Make Your Move Dance Company (MYMDC) uit Geel werd afgelopen weekend uitgeroepen tot laureaat Sportvereniging 2017 door Stad Geel. De kers op de taart nadat zaakvoerster, Yasna Borgmans (Lichtaart, 26 jaar), in december reeds gekozen werd als ondernemer van de maand (Jong VLD) en het nieuwe jaar startte als starter van de week (Made in Kempen). Onderscheidingen die pronken tussen de vele awards die de wedstrijdteams van MYMDC reeds in de wacht sleepten tijdens hun eerste competitiejaar.

Al die prijzen moeten wel naar het hoofd stijgen van zaakvoerster Yasna Borgmans, zou men denken. Niets is echter minder waar want Yasna ontvangt elke prijs met veel ongeloof en dankbaarheid. Slechts anderhalf jaar geleden werkte ze namelijk nog bij een groot consultancy bedrijf en was dansen en lesgeven slechts een hobby. De passie voor dans en haar universitaire studies vormden de perfecte basis om dit ondernemingsplan uit te voeren. Ze kocht een pand op de Molseweg 56 in Geel en verbouwde dit, met veel hulp van familie en vrienden, tot een prachtige dansschool.

Nu, anderhalf jaar later, wordt het harde werk opgemerkt door Jong VLD Geel die Yasna op 1 december 2017 uitroept tot "Ondernemer van de maand". Nog geen maand later schrijft ook Made In Kempen over haar succes als "Starter van de week" op 2 januari 2018. Beide artikels stellen haar zin voor ondernemen op prijs alsook de ambitie en passie die ze heeft om van haar dansers de beste versie van zichzelf te maken.

Wanneer Yasna dan ook nog het nieuws ontvangt dat MYMDC genomineerd werd voor Sportvereniging van het jaar door Stad Geel, kan het geluk niet op. Tijdens een live stemming op de verkiezing van de sportlaureaten in Cultuurcentrum De Werft afgelopen vrijdag wordt MYMDC uitgeroepen als "Laureaat Sportvereniging 2017".

Een award waar Yasna extra trots op is omdat nu ook alle inzet van de dansers en de 8 andere lesgevers beloond wordt. De dansers deden het namelijk al het hele jaar fantastisch en de wedstrijdteams van MYMDC konden reeds verschillende bekers binnenhalen, werden Belgisch Kampioen Junior Smallgroup 2017 en deden mee aan de IDO World Championships Disco Dance in Tsjechië.

Nu het competitieseizoen volop van start gaat lijkt ook dit jaar spectaculair te worden met het nieuwe jazz team dat afgelopen zondag al onmiddellijk met de 1e plaats naar huis gaat op Dance Waves. Ook op de 1e Disco wedstrijd gingen ze alweer naar huis met podiumplaatsen.

Yasna heeft, als coach van deze wedstrijdteams, alvast de ambitie om haar dansers nog meer te laten stralen op de dansvloer. Ze hoopt met deze erkenning nog meer dansers te overtuigen om zich bij de 'Make Your Move Family' aan te sluiten. Op die manier kan ze nog meer dansers laten groeien want dat is en blijft voor haar de ultieme motivatie, los van eender welke award.

Over ons bedrijf

Bij Make Your Move Dance Company specialiseren we in Disco- & Showdance. Beide dansstijlen ontbreken vaak op het lessenrooster van een dansschool ofwel worden deze niet op niveau gegeven. Daar willen wij verandering in brengen. We willen Disco bekend maken in de Kempen en het internationale niveau naar België brengen.

Daarnaast zetten we ons heel erg in voor onze leden. Zij kunnen zich uitleven in de talloze lessen die we aanbieden op verschillende niveaus zoals Disco, Showdance, Modern, Hip Hop, Jumps & Turns, Kleuterdans, Fitness Dance, Latino Solo, Swing, Salsa, Full Body Workout & Yoga. We bouwden een leuke locatie met 2 ruime danszalen, een bar met lounge en een winkel met danskleding & -accessoires. Zo kunnen dansers zich echt thuis voelen bij ons en bouwen ze een community op met elkaar tijdens onze vele oefenavonden, danskampen, workshops, shows, enzovoort.